Blog

Read……!!

What should I read?

Menukar Tema Untuk Beberapa Perisian (Mencuba Solarized)

Gnome, Abricotine, Setzer, TeXStudio Arrtikel ini adalah cara untuk menukar tema untuk beberapa perisian, termasuk Gnome sendiri. Sedikit Latar Belakang Tema warna Solarize ini biasanya boleh ditemui bagi kedua-dua tema “cerah” dan “gelap”. Tema ini menggunakan 16 palet warna dan telah direka oleh Ethan Schoonover. Walaupun pada mulanya ia telah di reka untuk tujuan penggunaanContinue reading “Menukar Tema Untuk Beberapa Perisian (Mencuba Solarized)”

LaTeX

I being using Latex extensively this past months since I went out of my Institute of Higher Learning. Since there is no one forcing me to use application that I didn’t like, using Latex is a more natural way to write for me, as I don’t need to worry about formats and stuff. Just write,Continue reading “LaTeX”

Kelas maya, Linux, dan aplikasi yang diguna pakai.

Sedang banyak ragam kehidupan kembali kepada asal (kemungkinannya) selepas program vaksinasi dijalankan (pada sesuatu kawasan), saya memasuki dunia pengajaran maya sedikit terlewat. Ia hanyalah suatu kelas peribadi yang diberikan luar waktu sekolah (tusyen peribadi). Saya pernah memberikan khidmat ini dahulu secara face-to-face. Tetapi saya tidak pernah merasa begitu gembira dengannya kerana akhirnya hanya mereka yangContinue reading “Kelas maya, Linux, dan aplikasi yang diguna pakai.”

Menghantar dan Menerima Fail dan Dokumen (Antara Telefon dan Komputer) – Tetapi memberi tumpuan hanya kepada proses penghantaran

Terdapat pelbagai sebab kita mahu menghantar sesuatu fail dari telefon pintar kita kepada komputer atau sebaliknya iaitu dari komputer kepada telefon. Cara yang paling mudah bagi telefon berperisian Android dan komputer yang menjalankan sistem operasi Linux adalah menhubungkan kedua-dua peralatan tersebut menggunakan kabel USB. Telefon tersebut biasanya akan dikesan oleh Sistem Operasi komputer sebagai alatContinue reading “Menghantar dan Menerima Fail dan Dokumen (Antara Telefon dan Komputer) – Tetapi memberi tumpuan hanya kepada proses penghantaran”

Sending and Receiving Files (Phone and Computer) – But focusses mainly on sending

There are many reasons we would want to send a file from our phone to our computer or from our computer to our phone. The easiest way for an android phone and linux desktop would be just to connect the two apparatus using USB cable. The phone then would be just like any other storageContinue reading “Sending and Receiving Files (Phone and Computer) – But focusses mainly on sending”

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: